Tips och tricks för snyggt hår

5 tips för dig som vill ha långt hår

Har du tröttnat på att ha kort hår? En snabb väg att gå är hårförlängningar men har du lite tålamod kan du absolut få långt hår på naturlig väg utan att det kommer att ta en evighet. Här är 5 tips på vad du ska göra för att få långt hår så snabbt som möjligt.

  1. Hitta rätt frisör

Det är inte alla frisörer som är bra på att klippa hår för att det ska bli långt snabbare. Dessutom bör du tala om att det här är ditt mål. Då kan frisören se till att klippa på ett sätt som gynnar hårutväxten och som dessutom ger dig en snygg frisyr med det långa håret. Betänk även hur ofta du ska klippa håret för att det ska växa bättre.

  1. Borsta ofta

Det är bra att borsta håret ofta. Både för att göra det tjockare och för att få det att växa på ett friskt sätt. Använd borsten morgon och kväll och kanske däremellan. Detta kan stimulera hårutväxten.

  1. Skydda ditt hår

Håret är i sig ett skydd mot solen men om du utsätter det för direkt solsken varje dag kan det slita på manen som du vill behålla. Om du ofta måste slippa bort slitet hår och inte bara topparna kan det ta längre tid att få långt hår.

  1. Frisk hårbotten

För att håret ska växa på bra är det också viktigt att hårbotten mår bra. Du vill inte täppa igen hårsäckar med talg då det ska växa hår ur dessa. Se på produkter för att ta hand om hårbotten och stimulera den till bättre hårväxt.

  1. God hårvård

Välj produkter som skyddar ditt hår och som stimulerar hårväxt. Det här gäller både för tvätt och eftervård. Lär dig mer om produkter som kan få ditt hår att förbli fint längre så att du slipper klippa så mycket varje gång du går till frisören.

 

Glöm inte bort vikten av din kost. Ditt hår behöver mineraler som zink och andra näringsämnen. Lär dig mer om detta för att få ett hälsosamt långt hår som du känner dig nöjd med.