Tips och tricks för snyggt hår

hår och solen

Skyddar håret mot solbränna?

Du kanske ska satsa på att få tjockare hår som ett sätt att skydda dig mot solen! Seriöst, om du tar en titt på folk som har rakat huvudet så inser du att de fortsatt är brunare på kroppen än vad de är i skalpen. Hår skyddar huden så pass väl att det tar tid att få till brun färg enbart genom att sola då du exponerar den genom att raka bort håret.

Bli brun utan att ta bort hår

Men nu kan det ju vara så att du vill ha långt hår och därmed så är det inte läge att raka bort det omkring ansiktet och där du gärna skulle vilja bli brun. Detta kan du lösa på flera sätt. Det går till exempel att använda mello spray för att få brun hud utan att sola och utan att smörja in med någon kräm.

Du kan också använda brun utan sol produkter till exempel på ryggen. Om du ofta går med ditt år utsläppt över ryggen så kommer den ju att skuggas. Då kan det vara fint att komplettera lite med kräm. Eller så får du vara vaksam om detta och se till att flytta på håret då du solar.

Håret behöver också solskydd

Det spelar ingen roll vilken hårfärg du har. Du har säkert insett att håret bleks av solen. Det här är dock inte något som är positivt. UV-strålningen har en blekande effekt för att den skadar det material som träffas av strålarna.

sol hårfärg
Hårets färg kan påverkas av solen

Om du vill ha ljusare hår är det bättre att du bleker det med en skonsam produkt och skyddar det mot solens strålar. Det finns särskild spray som skydd mot solen som du kan använda för ditt hår. Detta är viktigt att göra om du vill hålla det i god form. För mycket sol kan bli slitsamt.

Håret skyddar hela din kropp

Håret skyddar hela din kropp för du har ju små hårstrån överallt. Detta är ett naturligt skydd mot solen och mer. Men du kan inte räkna med att du är så pass hårig att du inte kommer att bränna dig. Det är inte särskilt troligt.

Med tanke på detta så bör du ha en god strategi för hur du ska skydda huden och håret mot solen. Detta gör du bäst med kläder men även med säker solkräm. Idag kan du välja varianter som är utan farliga kemikaliska ingredienser.

Faktum är att du kan använda krämer med zink för att ge kroppen lite extra skydd mot solen. Det är inte farligt och ett mycket gott komplement till ditt hår. En hatt på håret ger extra mycket skydd och det särskilt om den har ett brätte som ger skugga för ansikte såväl som nacke och axlar!