Tips och tricks för snyggt hår

Träna mycket men tvätta håret sällan

Är det möjligt att träna mycket utan att tvätta håret för mycket? Du kan ju känna att du behöver tvätta efter varje träningspass men det är inte säkert att du faktiskt måste göra det. För det första ska du tänka på hur du hanterar ditt hår under träningen.

Om du har det uppsatt på ett sätt som gör att det inte smutsas ner av träningsmatta och golv så behöver du kanske inte tvätta efter träning. Vissa pass är inte lika svettiga som andra. Om du ska träna igen dagen efter kanske du väljer att vänta till dess med att tvätta.

Fräscha till håret utan tvätt

Det går ju också att fräscha upp håret utan att tvätta det. Du kan tillsätta balsam som du inte sköljer ur eller andra hårprodukter som ger god doft och får håret att se snyggt ut. Du kan också vara noga med att skölja dig vid hårfästet omkring ansikte och i nacke.

När du inte svettas så mycket i din hårbotten kan detta räcka gott och väl för att du ska uppleva att ditt hår är fräscht igen. Tänk på att svett i hårbotten inte behöver vara samma sak som ett hår som är ofräscht och luktar illa. Inte ens då du lider av överdriven svettning.

Känn efter, om du behöver skölja av så gör det. Men våga testa. Många gånger är det nämligen så att vi inte alls behöver tvätta håret efter varje träningspass. Bara då det blir riktigt svettigt och det redan har gått några dagar sedan du sist tvättade håret.