Tips och tricks för snyggt hår

Fungerar mikrokristall hårborttagning på riktigt?

När det handlar om hår på huvudet så vill vi ha mycket av det. Vi vill också att det ska växa ut snabbt så att vi kan ändra frisyr. Men med hår på kroppen är det precis tvärtom. Där vill vi att håret ska försvinna för evigt.

På senare tid är det många som pratar om mikrokristall hårborttagning. Det rör sig om en form av raksten som sägs vara särskilt effektiv. Precis som att du kan slinga håret hemma med fina resultat så kan du få bort oönskad hårväxt på ett professionellt vis. Men fungerar mikrokristall hårborttagning verkligen?

Kristallhårborttagning är den nya hårborttagningstrenden

Hårborttagningsmetoder är lika olika som de är populära. Via reklam och modern kultur så lär sig både kvinnor och män tidigt att den hårlösa kroppen är idealet.

raka ben
Både kvinnor och män vill bli av med hår på kroppen

Om du letar efter metoden som är permanent och utan smärta så ska du veta att detta är svårt att få till. Smärtan kan vi få bukt med, men det där med permanent är sällan sant.

Bland de nyare aktörerna i hårborttagningsvärlden med fokus på smärtfritt och permanent är hårborttagning av kristaller. Men vad är det? Hur fungerar det? Och, kanske viktigast av allt, håller den sina löften?

Vad är kristallhårborttagning?

Kristallhårborttagning ska inte förväxlas med de vanliga kristallbaserade mikroderma-brasions-metoderna för hudföryngring. Istället lovar denna metod att rikta in sig på och ta bort oönskat hår med hjälp av kristallina egenskaper.

De exakta mekanismerna kan skilja sig åt beroende på teknik eller produkt, men det primära målet förblir konsekvent: hårborttagning utan smärta och med mer långvariga resultat. Du kommer att exfoliera huden samtidigt som håren rakas bort. Detta sker på en djupare nivå och därför så tar det längre tid för hårstråna att komma ut igen.

Hur fungerar det?

Medan den specifika tekniken kan variera mellan produkter så fokuserar hårborttagning av kristaller vanligtvis på en kombination av peeling och hårborttagning. Utgångspunkten är att när kristallerna gnuggas eller passeras över huden så fångar de och tar bort hår samtidigt som de exfolierar huden och lämnar den mjukare.

Det här är lika enkelt som att slinga håret hemma, bleka tänderna eller göra något annat för att bli gladare och vackrare. Du behöver bara gnida rakstenen mot ditt ben eller arm för att på så vis få bort håren och samtidigt få finare hud.

depilator
Raksten kan vara enklare än att använda en depilator

Recensioner och vittnesmål som vi bör se på

Som med alla nya skönhetstrender kan recensioner vara blandade. Vissa användare lovordar effektiviteten av hårborttagning av kristaller, hyllar dess smärtfria process och den extra fördelen med exfoliering.

Andra kanske inte tycker att det är lika effektivt, särskilt när man jämför det med mer etablerade hårborttagningsmetoder som vaxning eller laserbehandlingar. Det vi kan se är att folk säger lite olika saker. Här måste vi förstå att detta kan bero på att de använder olika produkter samt att de kanske inte riktigt förstår vad de sysslar med.

Det är ju inte konstigare än om vi ser på saker som val av schampo. Du kan köpa ett jättebra schampo men det är inte alls lämpligt för ditt hår. Då får du ett resultat som du inte blir nöjd med. Om du dessutom använder schampot helt felaktigt och inte förstår varför ditt hår ser så hängigt ut så kanske du uttalar dig online om att det är ett väldigt dåligt schampo.

Det är viktigt att närma sig omdömen av hårvårdsprodukter och hårborttagningsprodukter med kritisk inställning. Kom ihåg att individuella upplevelser kan variera kraftigt beroende på faktorer som hårtyp, hudtyp och till och med den teknik som används.

håriga ben

Saker som kritiseras

Det finns vissa områden där hårborttagning av kristaller kanske inte lever upp till hypen:

Effekt: För dem med grövre hår kanske metoden inte ger det grundliga och rena resultat som du får med vaxning eller rakning.

Varaktighet: Medan vissa användare rapporterar mjukare hårfri hud i veckor så upplever andra håråterväxt i samma takt som mer traditionella metoder.

Bekymmer med exfoliering: Överexfoliering kan vara ett problem vilket leder till hudkänslighet eller irritation. Det är viktigt att följa instruktionerna och inte överanvända produkten. Tänk också på att du efter att ha använt den här typen av sten för rakning så kanske du kommer att reagera på dina vanliga hudvårdsprodukter.

Det kan vara bra att se en videorecension:

För att sammanfatta det hela

Kristallhårborttagning är en relativt ny aktör inom hårborttagningsbranschen. Även om denna metod för rakning erbjuder ett nytt tillvägagångssätt, är det viktigt att närma sig det (och alla nya skönhetstrender) med välgrundad försiktighet.

Rådgör alltid med en dermatolog innan du provar nya behandlingar som kan vara tuffa för din hud. Detta särskilt när de lovar resultat som avviker avsevärt från normen. Sökandet efter den perfekta hårborttagningsmetoden fortsätter. Även feminister rakar ju benen.

Även om hårborttagning med kristall kan vara den idealiska lösningen för vissas så är det viktigt att undersöka, konsultera och testa innan du testar. Dessutom kanske du vill testa på ett mindre område innan du rakar större partier av din hud.

Lycka till!