Tips och tricks för snyggt hår

slingor

Slingor som inte förstör ditt hår!

Innan du bokar in en tid för slingor eller väljer att slinga håret hemma bör du vara medveten om hur du undviker att förstöra ditt hår. Det finns alltför många skräckhistorier om slingat hår som gått förlorat på grund av att hårstråna gått sönder av den kemikaliska behandlingen.

Nu är detta inget som måste ske bara för att du bleker eller färgar fram dina slingor. Om du har långt hår och helst inte vill klippa det kort på grund av slitage bör du få professionell hjälp med att slinga håret!

Slingor – Bästa metoden för att skydda håret

Om du vill undvika att slita på ditt hår kanske du ska välja löshår för slingor. Det finns ju hårförlängningar av äkta hår som redan har den färg du vill ha. Då behöver du inga kemikalier i håret och du kan undvika blekningen helt och hållet.

Metoder för slingor:

Hätta

Med en hätta kommer du att dra ut de hår som ska blekas eller färgas om. Det här kan göra ganska ont. Om du har kort hår så är slingor med hätta en bra metod. Fast inte om håret är väldigt kort för då blir resultatet lätt fläckigt.

Hätta är ett bra val för slingor i övre delen av håret. Du kan använda den för bruna slingor i blont hår såväl som för blonda slingor i mörkt hår. Ska du göra slingor hemma så är detta inte ditt bästa val. Det blir lätt slitigt om du försöker själv att slinga med hätta och den som kan hjälpa dig är kanske inte en utbildad frisörska.

Folie

Med folie blir det onekligen varsammare eftersom du inte drar och sliter i håret. Detta kan vara mycket bra om du är efter några olika typer av hårbehandlingar och nu vill ha slingor i håret utan att det går sönder.

Folie är enkelt att hantera och går att placera på ett sätt som passar. Detta oavsett om du vill ha blont hår med bruna slingor eller om du vill slinga mörkt hår med ljusa toner. För långt hår kan folie rekommenderas och det finns några olika metoder inom denna kategori:

  1. Balayage slingor

Balayage är franska och betyder måla. Du kan använda vilken färg som helst och få ljusa slingor i brunt hår med kalla slingor eller varma. Med denna metod slipper du skarvar så det ser väldigt snyggt ut.

Detta är dock inte något du väljer för att slinga håret hemma. Tekniken är avancerad och kräver både kunskap och erfarenhet. När denna teknik används med folie så kallas det för Foliyage. Om du inte vill använda folie mot ditt hår för att det är slitet ska du alltså kolla om det verkligen rör sig om Balayage när du bokar in en tid hos frisören.

  1. Babylights för tunna slingor

Om det ska vara riktigt tunna slingor så kan man använda sig av metoden Babylights. Den kan vara bra för slitet hår eftersom du bara kommer att färga eller bleka mindre partier av hår. Detta fungerar med hårfärger slingor blir ljusa av.

Det är dock viktigt att jobba på rätt sätt. Om du har brun blont hår måste du lägga många Babylights för att det ska bli bra. Mörkt hår kräver ännu mer. Då blir det förstås så att håret utsätts för mer av det medel eller hårfärg du gör slingor med.

  1. Lowlights är mörka slingor

Slingor mörkt hår ser bra ut av bör av naturliga skäl inte vara för ljusa. Lowlights ger mörka slingor och då behöver det inte vara bruna eller svarta slingor. I blont hår så rör det sig snarare om en färgton som ligger ganska nära den som majoriteten av håret har.

Om du vill skapa mer fyllighet i ett hår är Lowlights en bra metod. Detta kan fungera bra om ditt hår är lite slitet och du vill få det att se tjockare ut. Men det gäller att välja rätt hårfärg att slinga med så att det ser naturligt ut.

slingor mörkt hår
Slingor i mörkt hår är också en möjlighet!

När håret är för kort för att slinga

Håret kan egentligen inte bli för kort för att slinga för det går ju att jobba fritt utan folie och att slinga med hätta. Men om du känner att håret är för kort kan du ju vänta lite. Som tur är växer håret på huvudet bra mycket fortare än på resten av kroppen.

Det tar inte så lång tid innan du kan bli en brunett med slingor eller en blondin med fylligt blänkande hår i olika blonda nyanser!

Förbered ditt hår för slingorna!

En tumregel är att ditt hår kommer att klara slingor bättre om du har förberett det. Slitet hår slits av förklarliga skäl snabbare av blekning och färgning. Men om du har varit noga med att behandla håret med inpackningar och rätt produkter i god tid innan du slingar så kan det göra stor skillnad.

Med förberedelse får du slingor som inte förstör ditt hår!

Ska du slinga håret hemma?

Om du gör slingor hemma är det väldigt viktigt att du väljer bra produkter som är bra för ditt hår och din hälsa. Det går att göra blonda slingor hemma såväl som mörka slingor. Kom ihåg att det ju in grund och botten handlar om att få in en annan färgnyans i håret. Det kan du göra med färg såväl som blekmedel.

Här kan du ser hur du kan slinga håret hemma:

Välj säkra medel och säker behandling

Idag vet vi att hårmedel kan framkalla cancer men det betyder inte att du riskerar att bli sjuk för att du bleker eller har brun slingat hår. Det viktigaste är att denna behandling utförs på ett säkert sätt så att du inte utsätter din hud för farliga medel.

Du bör förstås inte andas in farliga ångor. Här kan det vara klokt att välja säkra produkter som är godkända att använda för kroppsvård. När du går till en frisör så får du hjälp med detta. Du slipper själv ta risker och du kan alltid tala om att du vill ha den skonsammaste metoden samt en produkt som är så säker som bara möjligt.

En professionell slingning kan kosta allt mellan 1000 och 5000 kronor beroende på den metod som används och hur mycket jobb som kommer att krävas. Men när det handlar om din hälsa och skönhet så bör du inte snåla. Välj bästa alternativet och se fram emot slingor som du blir nöjd med och som inte sliter på håret eller hälsan!

slingor med färg
Här ser du slingor med olika färg