Tips och tricks för snyggt hår

hårtransplantat

När är det aktuellt med en hårtransplantation?

Det går att transplantera hår från en del av huvudet till en annan. Det är inte bara män som lider av håravfall. Även kvinnor kan känna ett behov av att fylla ut för att få tjockare hår. Fast när är det verkligen aktuellt med en hårtransplantation?

När du har råd med det!

Det kostar förstås en slant att transplantera hår. Det hårtransplantation pris som du får för behandlingen är något som kommer att påverka när du genomför den. Om du inte har råd med transplantationen just nu kanske du överväger att låna pengar till den. Då ska du vara säker på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Detta särskilt om det är ett sms lån!

Då du har åldern inne

En annan sak som kommer att avgöra om det är aktuellt med hårtransplantation eller inte är din ålder. För män så kan tunnhårighet uppkomma så tidigt som i 18-årsåldern. Men det är sällan som man rekommenderar att transplantera hår så tidigt. Från 18 till 29 år så formas hårlinjen fortfarande så det är inte säkert att det rör sig om håravfall då linjen flyttas bakåt från tidigare ålder.

Vid 35 års ålder så brukar man säga att det håravfall som har förekommit är stabiliserat. Det betyder inte att du måste vänta tills du är 35 år gammal för att transplantera hår. Men det är förstås viktigt att ha fått en god bild av utvecklingen av ditt håravfall för att komma fram till när det kan vara klokt att genomföra transplantationen.

Om du har hårsäckar att transplantera

Tänk på att tillgängliga hårsäckar kanske kommer att behövas vid senare tillfälle då du blir tunnhårig på en större del av huvudet. Huvudets hårstrån växer i flera år men du har ju inte hur många säckar som helst att tillgå.

Tänk på vad som krävs efter transplantationen

En annan sak som du måste beakta är när på året du genomför din transplantation av hår eller skäggtransplantation. Det finns saker som du bör undvika dagar och veckor efter din operation.

Du ska till exempel inte:

  • Simma och bada på flera veckors tid
  • Utsätta ditt huvud för direkt solljus
  • Planera in andra typer av avancerade behandlingar i samma region

Oavsett under vilken årstid du bokar in din hårtransplantation så är det viktigt att du tar reda på vad du ska undvika efter behandlingen och hur länge. Det är ju något som kan påverka saker som semesterresor och hur du lägger upp din vardag.

Dina förväntningar är också av vikt

Sist men inte minst så måste vi ta upp det där med förväntningar. Om du känner starkt att det är dags för att transplantera hår så kanske det är hög tid för att göra detta. Men du måste vara medveten om hur dina förväntningar matchar de resultat som kan anses vara rimliga. Det här är ju inte som att göra hårförlängningar!

För att få rätt uppfattning om behandlingen ska du välja en välrenommerad klinik som inte överdriver då de presenterar sina behandlingar för att transplantera hår. Om du har en realistisk bild av vad som kan förväntas av transplantationen så blir det mycket lättare för dig att avgöra om det verkligen är dags för den!