Tips och tricks för snyggt hår

Hur kan du få tjockt hår på kort tid?

Om du lider av håravfall ska du först och främst ta reda på varför. Det finns till och med en koppling mellan diabetes och håravfall så det här ska du gå till grunden med. Alla tappar vi hår varje dag och om du har längre hår kanske du upplever att det är mycket trots att det är helt normalt. Men gissa inte. Prata med din läkare om du är orolig.

Vad kan du göra för att få tjockt hår?

Tjockt hår har inte med varje hårstrås kvalitet att göra utan snarare om hur många hårstrån du har. Du behöver alltså få håret att växa snabbt och friskt för att det ska bli tjockare. Det här är lättare sagt än gjort men det finns några saker som du kan ta tag i på en gång.

Se över ditt näringsintag

Zink, biotin och andra vitaminer och mineraler är bra för hälsosam hårväxt. Det finns särskilda preparat som du kan använda i detta syfte men det är klart att du även kan se till att få i dig mer av det som krävs via den vanliga kosten.

Ät hälsosamt för att påverka ditt hårs tjocklek!

Stressa mindre

Mycket stress kan faktiskt också påverka håret. Se över din livsstil och försök hitta sätt att varva ner på. Om du är lugnare är det mycket bra för hela din kropp. Ditt immunförsvar stärks och då kan du slippa drabbas av virussjukdomar som kan ha en uttunnande effekt på ditt hår.

Tvätta håret med balans

Inte för ofta men inte för sällan. Det gäller att hitta en balans där du inte med hårtvätten tunnar ut ditt hår men inte heller bidrar till att hårsäckar täpps igen av talg. Varje dag är antagligen för mycket. Två till tre gånger per vecka bör vara alldeles tillräckligt för det flesta.

Rätt produkter och bra hårtvättvanor

Slit inte ut ditt hår med för hett vatten när du tvättar det. Se också till att du använder hårvårdsprodukter som är till för att ge dig tjockare hår. Var varsam när du hanterar ditt hår under tvätten men var inte rädd för att borsta.

Regelbunden borstning kan stimulera tillväxten av hår och därmed faktiskt bidra till att du snabbare får tjockare hår.

Hårförlängningar kan också fungera

Missa inte att du faktiskt kan lägga till hår. Det finns hårförlängningar av äkta hår som känns helt naturliga och som på kort tid ger dig det tjocka hårsvall som du längtar efter. Det här kan vara en genväg som passar dig som faktiskt inte kan vänta flera månader på att se resultat.

Vill du har tjockt hår på kort tid är hårförlängningar något som du ska kika på!