Tips och tricks för snyggt hår

hårmassage

Vad kan du göra för att få tjockare hår?

Vi har tidigare tagit upp hur du kan få tjockare hår på kort tid men här ska vi se på metoder som kan vara bra i ett lite längre tidsperspektiv. Det är inte sällan så att metoder som ger mer långtgående resultat också erbjuder bättre kvalitet och varaktighet. Med detta sagt kikar vi närmre på några saker du kan göra för att få tjockare hår i längden…

Massage är bra för precis allting!

Du får kanske redan massage på klinik med jämna mellanrum för att må bättre och slappna av ordentligt. Men visste du att massage också kan fungera för att få tjockare hår? Enligt vetenskapliga studier kan du med massage av hårbottnen stretcha cellerna som finns i hårsäckarna. Resultatet av detta kan bli tjockt hår.

Hårbottenmassagen kan även främja långt hår av precis samma anledning. Det kan vara så att massagen av hårbottnen också leder till att blodkärlen som finns under huden vidgas. Detta kan i sin tur leda till att bättre hårväxt stimuleras. Länge leve massagen säger vi bara!

Akupunktur kan också fungera

Oavsett om du längtar efter självfall eller tjockare hår så är det inte så dumt att förstå hur olika kroppsbehandlingar faktiskt kan påverka ditt hårs kvalitet. Det finns särskilda punkter som du kan applicera ett lätt tryck mot för att på så vis stimulera hårväxten.

Det går att göra detta själv men precis som att det kan vara en stor hjälp att få professionell massage så är akupunktur från en akupunktör något alldeles särskilt. Du får ju bättre vägledning på detta vis vilket också är viktigt.

Är mat som främjar din hårväxt

En klok insats för tjockare hår på lång sikt är att ändra dieten så att den inkluderar de ämnen som ditt hår behöver. Viktiga vitaminer och mineraler att få i sig för hårets skull är:

  • C vitamin
  • A vitamin
  • B vitamin
  • E vitamin

Det här är ämnen som är kända för att vara en hjälp för den som lider av håravfall så det är inte så dumt att se till att du har en kosthållning som inkluderar dessa vitaminer och mineraler. Dessutom kan du ju ta kosttillskott som inkluderar vitaminerna som kan främja tjockare hår.

Ändra dina hårvårdsrutiner

Det ska också sägas att din hårvårdsrutin kan verka för eller emot tjockare hår. Om du ofta utsätter håret för värme till exempel med din hårtork så kan det verka negativt för hårets tillväxt. Du kan också använda cooling-läget på din fön då du torkar håret. På samma sätt kan du tänka om hur du tvättar håret.

Undvik för varmt vatten och fundera på att börja tvätta håret på morgonen istället för kvällen. Det kan vara något som bidrar till att ditt hår ser tjockare ut än efter en god natts sömn då det kan vara minst sagt tillplattat och helt utan volym.